Alle er velkomne på Skriv og fortæl – du behøver altså ikke være god til at skrive, stave og sætte komma. Faget handler IKKE om grammatik, men om at være kreativ i vores skriveværksted på efterskolen.
 

Den kendte forfatter Stephen King sagde engang: “The scariest moment is always just before you start writing. After that, things can only get better.” Derfor er det vigtigste på holdet, at vi får skrevet en hel masse. Man bliver ikke dygtig til at løbe ved at tænke på at løbe – man skal øve sig. Det samme gælder altså, når det kommer til at skrive.

“Being a good writer is 3% talent and 97% not being distracted by the internet.” – Anonym

 

Skriv og fortæl på efterskole – et kreativt og udfordrende valgfag!

  • Forestil dig, at din hund kan tale. Hvad vil den fortælle dig?
  • Du får nu ti minutter til at skrive en historie, hvori følgende ord skal indgå: Nisse, crosser, blå, Justin Bieber og lussing.
  • Forestil dig, at du er din bedste ven, og at du skal skrive en tale til dig selv på din bryllupsdag.

 

Det er bare eksempler på øvelser, du kommer til at møde på valgfaget Skriv og fortæl. Du bliver en del af et kreativt og støttende fællesskab, hvor du får vejledning og feedback hele vejen. I slutningen af året samler vi nogle af vores tekster og eventuelt tegneserier i et hæfte, som vi viser frem til verden.
 
Du får forskellige øvelser på holdet – det kan blandt andet handle om at prøve forskellige genre af, såsom digte, essays og observationer. Det kan også være at udvikle karakterer eller dagbogsøvelser – og husk, at skriver du dagbog, så glemmer du aldrig din oplevelse af dit efterskoleår.

Du bliver en del af et lille skrivehold, hvor du får hjælp til lige præcis det, du har brug for.

“I can shake off everything as I write – my sorrows disappear, my courage is reborn.” – Anne Frank

Kom og vær med!