Digital foto

Lær at fange de gyldne øjeblikke i digital foto på efterskole

Billeder er ikke bare billeder! Et godt billede formår at frembringe følelser, minder og oplevelser. Derfor handler digital foto på efterskole netop om at bruge din kreativitet og få de bedste billeder ud af de situationer, som opstår nu og her. 

Vi arbejder med, hvad der gør et billede godt og sætter fokus på, at du udvikler dine tekniske og kreative færdigheder i forhold til at tage og redigere billeder. 

 
Vi eksperimenterer, fantaserer og fotograferer!

Digital foto er for dig, der har mod på at udfordre dig selv! Du vil blive kastet ud ud i kreative projekter, som du måske ikke selv var kommet på. Uanset om du er nybegynder eller øvet i fotograferingens verden vil du med garanti lære en masse og blive undervist på dit individuelle niveau.

 

Et lærerigt og hyggeligt valgfag!

Med digital foto tager du også et spring ind den fototekniske verden. Du vil afprøve teknikker til at tage billeder i alle slags situationer – lige fra portrætfotografering og naturbilleder til sportsfotografering og koncertbilleder. Hver gang er der god tid til at afprøve teknikker og afprøve teorien i praksis.

Du vil blive klogere på begreber som:

  • Lang og kort lukkertid
  • Blændeåbning og zoom
  • Komposition og perspektiver
  • Farver og mætning
  • ISO og eksponering

Redigering er også en vigtig del af undervisningen i digital foto. Vi arbejder ud fra dit individuelle niveau i forhold til redigering og installerer de programmer, der passer til dit niveau.

Hvis du har et kamera selv, skal du endelig tage det med! Når vi skal lære om spejlreflekskameraer og andre tekniske ting, har vi alt hvad du skal bruge. Skolen har alt, hvad du skal bruge i fotoudstyr og et fotostudie med lys og lærreder, der kan flyttes rundt alt efter, hvor vi ønsker at bruge det. Vi arbejder med lyssætning, rekvisitter og indstillinger på kameraet.

Fotoholdet udstiller løbende deres billeder på skolen og tager hvert år på en fototur, hvor vi bruger alle de teknikker og den viden, vi har lært!

Digital foto på efterskole er for dig, der er klar til at opleve en helt ny verden gennem kameraet!

Digital foto som valgfag på Vesterbølle Efterskole