I makerspace får du mulighed for at gå ind i en skabende proces, der blander de klassiske processer og materialer med muligheden for inddragelse af moderne teknologi.

3D-print, programmering og modellering

Makerspace er startet som lidt af et internetfænomen, hvor der ombygges, 3D-printes, programmeres, modelleres og meget andet. Kun fantasien sætter grænsen. På samme måde udfolder vi makerspace her på Vesterbølle Efterskole. Vi arbejder som udgangspunkt i alle materialer og på tværs af alle metoder og teknikker. Således kan du kombinere klassisk træbearbejdning med 3D-printede komponenter. Også LED-belysning, microcomputere og dertilhørende programmering af dem kan indgå i det kreative arbejde.

Det betyder naturligvis også, at du som elev i høj grad selv er med til at bestemme, hvad der skal laves, og hvordan det skal ske. Vi guider og støtter dig i processen, så vi sammen kommer fra idé til virkelighed.

Kreative projekter

Produktet i makerspace kan både være det praktiske og nyttige, eller det kan være mere legende og pjattet – det er helt op til dig og dit projekt. Nuværende elever har haft gang i projekter fra selv-designede stueborde og hjemmeformet knive til 3D-printede dørstoppere og programmerede LED-lysshows.

Nørderi for alle

Vores underviser i makerspace er en vaskeægte supernørd, der er velbevandret i både de praktiske arbejdsgange, såvel som i det højteknologiske felt. Så der er masser af hjælp at hente uanset om der skal saves præcise spor, der sikrer en god limflade, eller om det er et programmeringen af en Arduino eller RaspberryPI til at styre lysshowet.

Makerspace henvender sig til alle dem der har lyst! ingen særlige forudsætninger er påkrævet. Kun en god fantasi og lysten til at gå fra idé til handling er påkrævet. Så finder vi ud af resten sammen. Og sidder du og mangler de gode ideer til, hvad der skal laves kan du altid kigge dig lidt rundt omkring på Youtube. Vi er selv ret glade for Simone Giertz – så kig lidt på hendes videoer, hvis du mangler inspiration.