Rytmisk gymnastik

Rytmisk gymnastik for alle

Vælger du rytmisk gymnastik på efterskole indeholder valgfaget alt fra bevægelse til musik, små sammensatte serier og til udfordrende koreografier. 

Du skal derfor have lysten til at arbejde med din krop og lære noget nyt, selvom det kan være udfordrende og anderledes. 

Rytmisk gymnastik på efterskole giver god motion, udfordringer og et godt fællesskab på holdet. Valgfaget giver dig mulighed for udfordre dig selv i de gymnastiske udfoldelser og bevægelsesformer. Du behøver ikke at have den store erfaring med denne bevægelsesform, da det gælder om at udfordre dig selv i fællesskabet. 

Rytmisk gymnastik er en alsidig måde at bevæge sig på med udgangspunkt i den rytmiske grundgymnastik. Rytmisk gymnastik er en dansepræget gymnastikform, som udøves til musik og takter. Der arbejdes i dybden med blandt andet smidighedstræning, gulvarbejde og andre genrer som fx dans. 

Sammen med rytmeholdet arbejdes der frem mod flere forskellige koreografier, som skal bruges i forbindelse med skolens opvisning. Det vil sige, at rytmeholdet arbejder på at lave flere koreografier end resten af elevholdet. Ved opvisningen kulminerer valgfagets hårde arbejde. 

Hele elevholdet bruger idrætstimerne på at arbejde imod en fælles gymnastik opvisning. I den obligatoriske gymnastisk arbejdes der overordnet med den grundlæggende rytmiske forståelse, mens vi i valgfaget går mere i dybden med de små finesser. 

Som elevhold tager vi afsted til lokalforeningens opvisning i Farsø samt gymnastikstævne i KFUM idrætsforbund, hvor vi mødes med andre efterskoler for at vise vores opvisning.

Rytmisk gymnastik som valgfag på Vesterbølle Efterskole