Mad & køkken
Sundt, lækkert og bæredygtigt
Som elev på Vesterbølle Efterskole bliver du inddraget i køkkenet, og alt hvad det indebærer. Det betyder, at du i perioder vil være på køkkenholdet og sammen med andre elever samt det faste køkkenpersonale står for at tilberede nogle lækre og varierede måltider. Morgenmad, middagsmad og aftensmad indtager vi fælles i vores spisesal, mens kaffe og mellemmåltider er et tilbud.
Målet er, at alle elever får mulighed for at være med i processerne omkring tilberedning i såvel den varme afdeling, i bageriet, i pålægsafdelingen, i skrællerummet og også i opvasken.
Til middag serveres der hver dag en varm ret med tilbehør. Dertil er der stor salatbar med et bredt udvalg, ligesom der hver dag efter middagen er enten dessert eller frugt.
Madplanerne er nøje planlagt under hensyn til såvel smagsoplevelse som sundhed og bæredygtighed.
Der kan tages særligt hensyn til elever med særlige kostbehov. Dette aftales nærmere med køkkenpersonalet.
Af og til sker det, at vi bryder lidt med det vanlige. Måske skinner solen bare ekstra meget, og så finder vi på at lave fx streetfood og hygger med det omkring vores friluftsscene. Andre gange kalder dagen mere på varm kakao med flødeskum eller pandekager over bål – hvilket vi er ret gode til, hvis vi selv skal sige det.