Fritluftliv

Friluftsliv på efterskole er noget ganske særligt – i hvert fald på Vesterbølle

Når du vælger at have Friluftsliv på en idrætsefterskole i Nordjylland, så får du en helt unik mulighed for at dyrke naturen – for hos os bor du midt i den. Uanset om du i forvejen er spejder, FDF-er eller ingen af delene, så er friluftsliv noget for dig, hvis du har lyst og mod på oplevelser i naturen. Vi sætter fokus på samarbejde om “overlevelse” og teamwork. Vi tager på ture, hvor du får flyttet dine grænser. Eksempelvis får du mulighed for at lære at klatre og rapelle i Uhrehøje. Du kommer til at lave mad over bål, overnatte i det fri, prøve dig selv af og hygge dig med dine kammerater. Pionering er også en del af faget. Ligeledes må du være forberedt på opgaver og udfordrende projekter, som du helt sikkert ikke har erfaring med. Vores elever har eksempelvis tidligere udhulet en kæmpe træstamme og deltaget i stammesejlads med andre efterskoler.

Friluftsliv i Vesterbølles ånd

Vi har prioriteret vores udearealer, så de i høj grad indbyder til at være sammen i det fri og giver mulighed for at udforske naturen. Vi har shelters, bålhytte, bålplads, vildmarksbad, svedehytte, skov og meget andet hvor naturen kan udforskes sommer og vinter. Naturen omkring efterskolen indbyder kort sagt bare til at gå på opdagelse.

Vi mener, at Friluftsliv er en af de mest fællesskabende aktiviteter. Derfor spiller friluftsliv en meget stor rolle på Vesterbølle Efterskole. Friluftsliv har i mange år været en tradition, hvorfor du også vil opleve, at det er en integreret del af efterskolelivet hos os. Det ligger i Vesterbølles ånd, bl.a. fordi flere af vores baglandsorganisationer har tilknytning til friluftslivet. Du kan læse mere om relevante baglandsorganisationer her:

KFUM Spejderne
De grønne Pigespejdere
FDF

Du kan også læse mere om efterskolens bagland her.

Friluftsliv/outdoor på Vesterbølle Efterskole, som valgfag eller linje
Friluftsliv/outdoor på Vesterbølle Efterskole, som valgfag eller linje
Friluftsliv/outdoor på Vesterbølle Efterskole, som valgfag eller linje